ep euro dolar portada
Europa Press

L'euro rebota modestament contra el dòlar aquest divendres i deixa pujades del 0,4%, després d'encadenar sis jornades consecutives de caigudes que han portat la moneda europea a un mínim de més de cinc anys per sota dels 1,05 dòlars. I, el que és més important, ha deixat un important senyal baixista. L'índex del dòlar, per part seva, també cedeix terreny després de tocar dijous màxims de 20 anys als 103,92, però es manté per sobre dels 103,00.

  • 1,0760$
  • 0,13%

Els experts indiquen que la depreciació de la moneda comunitària és molt alarmant després de tocar els 1,0471 dòlars dijous. "Per a les properes sessions tot sembla indicar-nos que podríem veure en l'euro/dòlar un atac immediat als mínims del 2017 que va dibuixar als 1,0340 dòlars", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía. "Alerta que si no es pot subjectar en aquests nivells no descartem veure un atac al nivell dels 0,95 dòlars", avisa. "No apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 1,09363 dòlars, primer nivell de resistència".

"El fracàs de la línia de suport de diverses dècades als 1,0800 dòlars és un esdeveniment baixista important. Un tancament setmanal per sota dels 1,0800 dòlars consolida aquesta opinió", indica Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Encara que un repunt a curt termini no està descartat gràcies al panorama tècnic de supervenda, l'euro/dòlar segueix en camí de provar els 1,0300 dòlars". "La resposta dels funcionaris europeus al suposat pla de pagar el gas en rubles i qualsevol indici d'una prohibició del petroli per part d'Europa a Rússia probablement dictaran si la paritat es posa a prova a les properes setmanes", afegeix l'expert.

Jeremy Boulton, analista de Reuters Markets, afirma que les possibilitats que la moneda comunitària es canviï de mans per sota d'1 dòlar són més grans ara que durant la crisi creditícia. "És probable que la demanda de dòlars resultant d'un enduriment significatiu de la política monetària dels Estats Units impulsi una caiguda més gran que el 2015, quan les apostes dels curts a l'euro van assolir un rècord i el parell va caure afins als 1,0457 dòlars" , apunta Boulton.

Noticias relacionadas

contador