criptomonedas bitcoin

Dos dels rivals xinesos de l'aplicació de compravenda d'accions Robinhood estan buscant en les monedes digitals una palanca per entrar al mercat internacional. Les empreses, Futu i Tiger Brokers, van revelar durant les seves presentacions de beneficis del mes passat que estan sol·licitant llicències a Singapur i als Estats Units que permetrien als clients locals comerciar amb divises digitals.

La mesura es produeix en un moment en què les monedes digitals, com el bitcoin, han tornat a ser el centre d'atenció durant els últims mesos, mentre que els reguladors xinesos han augmentat els seus esforços per limitar l'especulació al mercat. Durant les últimes setmanes, les autoritats han emès noves advertències contra el comerç de divises digitals i han pres mesures enèrgiques contra la mineria de bitcoins, un procés informàtic d'alt consum energètic que permet als participants guanyar bitcoins.

Però al món del comerç financer, la demanda de criptodivises és alta, ja que el preu del bitcoin va pujar a nivells rècord per sobre dels 60.000 dòlars, abans de caure bruscament a uns 30.000 dòlars.

Robinhood, que va llançar el comerç de bitcoin i ethereum als Estats Units a principis de 2018, ha afegit 3 milions de clients al mes aquest any per al seu negoci de cripto. A l'abril, el lloc de comerç de criptodivises amb seu als Estats Units Coinbase va debutar al Nasdaq.

"Sí, vam sentir molt interès dels nostres usuaris a tot el món pel que fa al cripto. Ho hem sentit", va dir Arthur Chen, director financer de Futu, a la CNBC la setmana passada. Va dir que l'empresa espera oferir productes relacionats amb les monedes digitals tan aviat com a finals d'aquest any, informa CNBC.

Tant Futu com Tiger Brokers es van iniciar principalment gràcies als treballadors xinesos de grans empreses tecnològiques com Alibaba i Baidu. Atès que aquestes empreses cotitzen als Estats Units, això va despertar l'interès dels seus treballadors per negociar accions a l'estranger.

No obstant això, les dues empreses se centren cada vegada més als mercats de fora de la Xina continental. A més de prohibir essencialment les transaccions de iuans i bitcoins, Pequín controla estrictament els fluxos de capital fora de la Xina continental.

Futu ha aconseguit 100.000 clients de pagament a Singapur en menys de tres mesos des del seu llançament a principis de març, va dir Chen. Va dir que al voltant d'una quarta part dels nous clients de pagament durant el primer trimestre procedien de Singapur i dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador