Rublo_Putin

El ruble rus es desploma, mentre l'exèrcit del país envaeix Ucraïna, al nivell més baix de la història davant el dòlar i l'euro. La caiguda és d'un 5% enfront de l'euro fins als 97,5 rubles i un 6,5% enfront del bitllet verd, fins als 86,76 rubles. La divisa russa acumula una devaluació gairebé del 9% la darrera setmana. En paral·lel, la Borsa de Moscou, que ha tancat a primera hora, ha reobert amb caigudes del 40%.

L'índex Moex, denominat en rubles, ha experimentat una caiguda del 36,3%, fins a situar-se als 1.965,19 punts, enfront dels 3.084,74 punts en què havia tancat dimecres. Des dels seus màxims a l'últim any, l'índex s'ha desplomat un 54%.

L'altre gran selectiu del parquet rus, l'RTS, denominat en dòlars, s'ha enfonsat un 41,13% a les primeres hores de cotització, fins als 708,86 punts. Dimecres, el selectiu havia tancat als 1.204,11 punts. Des dels seus màxims el darrer any, aquest índex acumula una caiguda del 63%.

Putin ha declarat el que va anomenar una "operació militar especial" dijous a la matinada, tot just dos dies després d'enviar tropes a les regions separatistes de l'est d'Ucraïna a Donetsk i Luhansk. L'última notícia es produeix després de mesos d'augment de les tropes russes a prop de les fronteres d'Ucraïna, amb un nombre de tropes de fins a 150.000.

La situació a Ucraïna s'està deteriorant ràpidament, i transcendeixen notícies de bombardejos i morts.

Noticias relacionadas

contador