la-chine-assure-avoir-les-moyens-de-gerer-les-variations-du-yuan

L'optimisme cala entre els inversors pels últims esdeveniments de la guerra comercial i l'auge del iuan a màxims de tres mesos és bona mostra d'això. El Banc Popular de la Xina ha fixat el canvi mitjà al seu millor nivell des del 8 d'agost, 7,0058 iuans per dòlar, mentre la moneda s'ha disparat fins a 6,9904 iuans, màxim de tres mesos.

El nivell psicològic de 7 iuans per dòlar nord-americà havia estat un suport clau durant anys fins a principis d'agost, quan el banc central de país va permetre que el renminbi s'afeblís per sobre d'aquest preu per primer cop en més de 11 anys. Poc després, el Departament de el Tresor dels Estats Units va designar formalment la Xina com a manipulador de divises, un fet inèdit des de l'administració de president Bill Clinton el 1994.

Després d'aquests esdeveniments, el iuan s'ha quedat estancat durant dos mesos, fins que ha començat a experimentar un auge que es produeix en un moment en què es creu que la Xina està pressionant perquè els Estats Units elimini l'última tanda d'aranzels impostos al setembre, com a part d'un anomenat acord comercial de "fase u".

Els participants del mercat esperen que els dos gegants econòmics signin un acord comercial limitat a finals d'aquest mes, després que tant Washington com Pequín parlessin del progrés en les converses a finals de la setmana passada. El president nord-americà, Donald Trump, va dir divendres que les negociacions comercials anaven bé i esperava signar un acord amb el president xinès, Xi Xinping, en una ubicació dels EUA quan es completés l'acord.

Si es rescindeixen les dues últimes alces aranzelàries en virtut d'un acord de "fase u", el iuan podria recuperar-se fins als 6,9 per dòlar, assegura Stephen Innes, analista d'AxiTrader, que assenyala que aquests moviments aranzelaris l'han portat, durant els últims mesos, de comprar un dòlar per 6,9 iuans fins a 7,1 iuans, màxims d'11 anys.

"Encara hi ha molta incertesa", reconeix l'analista segons el qual "és més probable ara que durant els últims 60 dies la moneda posi a prova el nivell crític dels 7,00 iuans".

Els Estats Units i la Xina han imposat aranzels mutus de milers de milions de dòlars des del començament de 2018, cosa que ha afectat els mercats financers i llastrat el sentiment dels negocis i els consumidors.

El Banc Popular de la Xina va reduir la taxa d'interès dels seus préstecs de crèdit a mitjà termini a un any anteriorment durant la sessió. És la primera vegada que el banc central redueix l'interès d'aquests préstecs des de 2016.

Noticias relacionadas

contador