ep european cent
Dirk Claus/European Central Bank / DPA - Archivo

L'euro cotitza sense grans canvis aquest dijous després de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), encara que ha girat moderadament a la baixa després de la publicació de les dades del PIB i la inflació de la zona euro, que han mostrat els estralls de les mesures sanitàries preses per intentar contenir l'avanç de la pandèmia.

El creixement de la zona euro va registrar en el primer trimestre de l'any una caiguda del 3,8% respecte dels tres mesos anteriors, quan havia crescut un 0,1%, la qual cosa representa la major contracció trimestral de l'activitat de l'eurozona de tota la sèrie històrica. Tot i que la contracció ha estat major del que preveia el consens, que esperava un declivi del 3,5% aquest trimestre, la moneda es devalua al voltant d'un 0,1%.

“L'euro va arribar, ara com ara, a 1,0890 dòlars, màxims de 10 dies, on va trobar, per segona vegada en poques hores, una fèrria resistència en el 61,8% de fibonacci de la seva baixada des de 1,0989/1,0726 dòlars”, comenta Adrián Aquaro, analista de Trader College. “El gràfic de 4 hores presenta una tendència moderadament alcista, amb indicadors que apunten en aquesta direcció. No obstant això, la moneda única està exposada al que serà l'esdeveniment més important del dia: l'anunci de política monetària del Banc Central Europeu”, avisa l'expert.

L'avanç de l'euro es deu en gran manera a la reculada del dòlar per l'onada d'aversió al risc suscitada per la publicació del les dades del PIB dels EUA que va deixar una contracció del 4,8%, més alta que l'esperada. No obstant això, el 'bitllet verd' ha remuntat aquest dijous.

La lliura esterlina cotitza a 1,2474 davant el dòlar, i la seva tendència es manté lleugerament alcista al gràfic de 4 hores, encara quan al Regne Unit les notícies sobre la crisi sanitària no deixen lloc a l'optimisme. El govern de Boris Johnson va avisar que no aixecarà les mesures de restricció tenint en compte un augment de les víctimes del virus, encara que això no ha provocat canvis en la lliura. "En general, el mercat de divises sembla estar divorciat de la situació actual", comenta Aquaro.

El ien no presenta canvis importants, cotitzant a 106.65, incapaç de superar el 50% de la seva baixa mesurada en el gràfic diari, la qual cosa ha d'aconseguir per buscar la zona de 105.20, el 61.8% del mateix ral·li del parell dòlar/ien, explica l'analista de divises.

Sens dubte, l'atenció se centra ara en la compareixença de la presidenta del BCE, Christine Lagarde. No s'esperen canvis de política monetària ni augments dels estímuls de la reunió d'abril, però el mercat seguirà molt de prop el missatge que enviï el banc central, del qual s'espera que no deixi lloc dubtes sobre el seu compromís de recolzar els mercats i l'economia de l'eurozona.

Noticias relacionadas

contador