ep imagen de archivo de billetes de 50 y 20 euros
EUROPA PRESS - Archivo

La moneda compartida s'ha girat a la baixa després d'operar amb pujades aquest dilluns per damnut dels 1,0950 dòlars i avançar prop d'un 1% des de dijous passat. Les apostes alcistes dels inversors es van disparar a un màxim de gairebé dos anys, segons l'informe dels operadors de la comissió d'operadors de futurs de matèries primeres (CFTC per les seves sigles en anglès) dels Estats Units publicat el divendres. Les posicions llargues netes especulatives en euros van augmentar a 79.624 contractes en la setmana que va acabar el 7 d'abril per a aconseguir el nivell més alt des de juny de 2018.

La moneda compartida, no obstant, ha cedit i ha perdut força enfront del dólar, fins els 1,09 dólars. L'índex del 'billet verd' ha retrocedit des de nivells pròxims a 100, en una jornada en què els protagonistes són les monedes relacionades amb les matèries primeres, especialment el petroli. Els dòlars canadenc i australià han caigut aquest dilluns comparats als seus rivals considerats refugi segur com el dòlar i el ien, ja que una retallada rècord de la producció acordadada per l'OPEP i altres nacions productores de petroli no va poder compensar les preocupacions més àmplies sobre la caiguda de la demanda global.

"La reacció inicial suggereix que la disminució de la demanda de petroli està molt per davant de les retallades de producció que es van acordar", va dir Yukio Ishizuki, estratega de divises de Daiwa Securities a Tòquio. “Això és negatiu per als productors de petroli. Això també fomenta el comerç lliure de risc, que hauria de recolzar al ien”, arrodoneix.

No s'espera molta més acció en els mercats aquest Dilluns de Pasqua, ja que les borses europees romanen tancades i es preveu que les divises es moguin al compàs del petroli, que puja un 4%, i de Wall Street, on els futurs deixen caigudes.

Noticias relacionadas