ep euro dolar portada
Europa Press

Notables avenços en el dòlar contra tots els seus rivals aquest dimarts, davant l'optimisme dels inversors per una recuperació econòmica més ràpida als Estats Units i les expectatives que la Reserva Federal dels EUA (Fed) mostrarà una major tolerància amb els rendiments dels bons més alts que altres bancs centrals, especialment el Banc Central Europeu (BCE). L'euro, en canvi, es deprecia per sota dels 1,21 dòlars, fins a mínims de gairebé un mes.

La moneda europea acumula un declivi de gairebé l'1,5% des dels màxims del 25 de febrer, al voltant d'1,2250 dòlars, però des de llavors s'ha vist sota pressió per les alertes dels membres de BCE a causa de l'alt rendiment dels bons. Sense anar més lluny, la presidenta de l'entitat, Christine Lagarde, va dir que el supervisor monetari evitarà un augment prematur dels costos dels préstecs per a les empreses i les llars.

El responsable de la política monetària, François Villeroy de Galhau, va ser encara més explícit en afirmar que algunes de les recents pujades dels rendiments dels bons eren injustificades i que el BCE havia de fer-hi front fent ús de la flexibilitat del seu programa de compra de bons.

Els operadors no van trigar a percebre la marcada diferència de to entre el BCE i la Reserva Federal.

El president de la Reserva Federal de Richmond, Thomas Barkin, va dir dilluns que el repunt dels rendiments dels bons a llarg termini fins ara sembla suggerir un ajust a unes perspectives de creixement i inflació més fortes.

El president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, va dir la setmana passada que els rendiments dels bons segueixen sent comparativament baixos, mentre que el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, no ha semblat excessivament preocupat per l'augment dels rendiments dels bons.

"Els bancs centrals continuen tenint opinions divergents sobre els senyals enviats per la recent pujada dels rendiments. La Reserva Federal dels EUA ho pren com un senyal positiu", va dir en una nota Tapes Strickland, director d'economia i mercats del National Australian Bank de Sydney.

Així mateix, es considera que la recuperació econòmica dels EUA està en terreny més ferm, reforçada per les perspectives d'un paquet d'ajuda d'1,9 bilions de dòlars i l'èxit de la implantació de les vacunes COVID-19. En concret, el Senat estudiarà el Pla de Rescat Americà aquesta setmana. Espero un dur debat i nits llargues, però el poble nord-americà ens ha donat un treball: ajudar el país en aquest moment de dificultats extraordinàries", ha afirmat el portaveu demòcrata al Senat, Charles Schumer, segons recull el diari The Hill.

Noticias relacionadas

contador