Escàs moviment als principals encreuaments aquest dimecres, amb el dòlar encaixat en estrets rangs contra l'euro i la lliura, a l'espera de la pujada de tipus que sens dubte anunciarà la Reserva Federal dels EUA (Fed). L'atenció se centra en la divisa britànica i la seva remuntada de dimarts, que prossegueix aquest dimecres, enmig d'una renovada demanda fruit que s'han incrementat les esperances que Londres i Brussel·les rubriquin un acord sobre el Brexit.
Així, la divisa britànica ha escalat fins als 1,3170 dòlars, ja que el sentiment ha millorat al voltant de la moneda després que s'hagin vist nous moviments entre els negociadors del país britànic i el bloc comunitari que donen ales a les esperances d'un acord de divorci.
Quant a l'euro, es manté a la franja dels 1,1770 dòlars, fins a on va corregir dimarts després d'arribar a màxims de tres mesos i mig dilluns. Els experts consideren que l'auge de l'euro va ser momentani, ja que les expectatives d'increments de tipus a la zona euro es mantenen sense canvis. De fet, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, es va reafirmar en la intenció del supervisor monetari de mantenir el preu del diner sense canvis i els experts coincideixen a assenyalar que això són males notícies per a la moneda compartida.
En canvi, la Fed donarà a conèixer la seva decisió de política monetària i anunciarà l'esperada pujada de tipus. Serà la vuitena des de 2015 i els mercats prendran posicions per a un últim increment de les taxes abans de finals d'any, a més de buscar pistes sobre els passos de l'entitat de cara a 2019.
Per aquest motiu, els analistes insisteixen que el dòlar acabarà apreciant-se, ja que és la moneda que més s'enforteix, no només de les divergències en la política monetària, sinó també de qualsevol tensió geopolítica.
No obstant això, la moneda no ha sortit tan ben parada de l'última ronda aranzelària entre la Xina i els EUA. Els impostos mutus per valor de 260.000 milions de dòlars que van entrar en vigor dilluns fan témer d'una major escalada en el conflicte, ja que el més greu és que no han estat acompanyats de cap tipus de negociació, com esperava el mercat.
NOVA CAIGUDA DEL PESO ARGENTÍ
En altres monedes, el peso ha tornat a ser notícia després de desplomar-se un 3,5% dimarts després de la dimissió del governador del Banc Central de la República Argentina, Luis Caputo. Aquest fet, va tornar a llastrar la confiança dels inversors en la capacitat del Govern de Maurici Macri d'afrontar les reformes necessàries per salvar el país de la profunda crisi que viu.
La moneda argentina acumula una caiguda proper al 50% l'any davant de la nord-americana i en opinió de Paul Greer, gestor de fons de Fidelity International, la dimissió de Caputo "únicament augmentarà els dubtes dels inversors sobre la veritable raó de la seva partida". "Una altra pregunta clau serà quin règim de tipus de canvi sol·licitarà l'FMI en el programa renovat, i si permetrà que el banc central argentí continuï esgotant les seves reserves internacionals per donar suport al peso", adverteix.
El ministre d'Hisenda d'Argentina, Nicolás Dujovne, ha informat que les autoritats i el Fons Monetari Internacional (FMI) anunciaran aquest dimecres un nou acord creditici que inclourà fons addicionals als 50.000 milions de dòlars acordats el passat mes de juny.