El mercat de les divises deixa notar aquest dimecres la ressaca de l'acció del preu de dimarts als principals encreuaments, després que el dòlar tornés a reprendre el ral·li, a la calor d'una dada d'inflació dels EUA més forta del que s'esperava. El bitllet verd va tornar a pujar enfront de l'euro, cosa que ha enviat la moneda compartida a nivells de preu per sota de la paritat i, encara més important, a buscar els seus recents mínims de 20 anys als 0,9865 dòlars, que va tocar aquest mateix mes.
- 1,0613$
- -0,08%
La lliura esterlina també es va afeblir, caient per sota dels 1,1500 dòlars, i aproximant-se al pitjor tipus de canvi aconseguit des del 1985 al cable (lliura/dòlar), quan encara falta més d'una setmana perquè el Banc d'Anglaterra elevi la taxa d'interès, encara que a un ritme molt menor al de la Reserva Federal dels EUA (Fed).
"La inflació creixent li pavimenta el camí per insistir amb una política monetària agressiva i a deshora, que busca revertir els seus propis errors de càlcul de mitjans del 2021 en endavant", assenyala Adrián Aquaro, fundador de Trader College. "Els pronòstics van ara des d'un augment del 0,75% per al proper 21 de setembre, fins a l'1%, sent-ne una de cada tres les opinions que donen suport a aquest augment. Lluny queda la previsió que l'augment de taxa sigui del 0,5%", afegeix l'expert,
També es van incrementar les possibilitats que al novembre i desembre, data de les darreres dues reunions de l'any, els augments de taxa no siguin tan suaus com s'esperava, i arrodoneixen un altre punt sencer, a raó del 0,5% en cada conclave del banc central.
"A favor de les monedes europees apareix un factor inesperat. La guerra a Ucraïna sembla entrar en una nova fase, i Rússia comença a donar alguns senyals de relaxació, cosa que naturalment és per verificar, i que només se sabrà amb certesa amb el temps", diu l'expert. Si això efectivament té lloc, ajudaria la Unió Europea i el Regne Unit a superar la crisi energètica, contra la qual estan lluitant, sobretot en la provisió de gas, que dimarts va tornar a créixer, després de romandre diversos dies sota els 8 dòlars.
En altres encreuaments de monedes, cal destacar que el ien es veu fortament afectat pels rendiments dels bons del Tresor a 2 anys, que van arribar al 3'75%, un nivell que no exhibien des del 2007. La moneda nipona s'acosta als seus mínims de 24 anys als 144,98 iens, que va assolir la setmana anterior.
El won sud-coreà va superar la cota dels 1.390 enfront del bitllet verd i va cotitzar per última vegada 1.391,98 enfront del dòlar, al voltant dels nivells més febles des del març del 2009.