ep euro dolar portada
Europa Press

L'euro es canvia de mans al voltant d'1,1250 dòlars aquest dimecres, quan s'ha embarcat en un estret rang de negociació contra el dòlar, en espera de conèixer-se la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed).

  • 1,1176$
  • 0,00%

Aquest comportament passa a una jornada durant la qual l'euro/dòlar va superar el nivell de 1,1300 dòlars, però que va acabar tancant en terreny negatiu després que les dades de l'índex de preus de producció (IPP) dels EUA donessin un impuls al bitllet verd.

Aquest indicador va arribar al novembre al seu nivell més alt en més d'una dècada, a prop del 10%, per la qual cosa els inversors es van reafirmar en les perspectives que la Reserva Federal anunciï un ritme més ràpid del tapering. L'augment dels rendiments dels bons del Tresor dels EUA a la segona meitat del dia va permetre al dòlar continuar superant els seus rivals.

Els experts destaquen que l'euro se situa no gaire lluny dels 1,1184 dòlars aconseguits al novembre, que van ser els seus mínims des de fa més d'un any. I que, si bé la reunió del banc central dels EUA serà clau per al bitllet verd, serà el conclave del Banc Central Europeu (BCE) de dijous allò que realment mourà la divisa comunitària.

"És probable que el BCE decep els mercats que esperen una reavaluació més general de la seva política", indiquen els experts de TD Securities. Aquests analistes avancen que el banc central anunciarà que el PEPP conclourà com s'esperava al març, i impulsarà l'APP a 50.000 milions d'euros des del mes des d'abril fins a mitjans del 2022, amb el compromís de revisar el ritme al primer semestre. "Esperem que el banc central ampliï finalment l'APP a 50.000 milions d'euros al mes fins a finals del 2023", afegeixen.

Això "s'inclina modestament a favor d'una certa consolidació de l'euro, sobretot perquè hi ha molt poques expectatives de canvis significatius", comenten aquests experts, que no creuen que hi hagi "rebots de l'euro a curt termini".

"En realitat és igual el que faci el preu perquè res no canviarà realment. Podrà perforar suports de curt termini o batre resistències, però tot això dins d'una clara fase correctiva que dura ja a prop de set mesos", comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Borsamania. És més, "a curt termini es pot dir que l'encreuament cotitza a zona de ningú, lluny encara de suports i resistències claus", afegeix.

De fet, al seu parer, "independentment del que passi a molt curt termini, no descartem que al final es dirigeixi cap a la zona dels aprox. 1,08 dòlars".

Noticias relacionadas

contador