cb hong kong sh321
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets del continent asiàtic acaben en vermell aquest dilluns, amb especial incidència de les caigudes a la borsa de Hong Kong, on el Hang Seng cau un 3% enmig d'una nova jornada de protestes i tensions a la ciutat autònoma.

Un manifestant està en estat crític després que la policia el disparés aquest dilluns. Almenys dos manifestants més van resultar ferits enmig d'una nova onada de disturbis que ha llastat la resta de parquets continentals, amb caigudes notables en els compostos de Xangai (-1,84%) i Shenzhen (-2,29%). A la resta de continent el vermell s'imposa als parquets amb excepció de les borses del Pacífic: Austràlia puja un 0,7%.

El Nikkei japonès cedeix un 0,26%, el Kospi de Corea del Sud ho fa un 0,6%, mentre els parquets del sud-est asiàtic cedeixen entre un 0,5% i un 1% de mitjana. Les borses també es veuen afectades aquest dilluns per les notícies que arriben de la guerra comercial Xina-EUA. Divendres, el president dels EUA, Donald Trump, va tirar un gerro d'aigua freda sobre les expectatives de la retirada d'aranzels gradual que havia anunciat el govern de Pequín i va dir que un acord de 'fase 1' com el que es negocia actualment no inclourà aquesta retirada d'aranzels. Els experts asseguren que la guerra comercial seguirà sent el principal motor dels mercats.

Noticias relacionadas

contador