inflacion dolares eeuu
Alberto Sánchez.

El dòlar ha estirat aquest dimarts la seva imparable tendència alcista, a cavall de la inflació dels EUA i de l'acceleració de la política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed), fins a màxims de 20 anys contra el ien per sobre de 128,00 iens per dòlar, mentre que enfront de l'euro segueix en preus per sota dels 1,08 dòlars, fins al millor canvi en gairebé dos anys. L'euro/dòlar cotitza al voltant dels 1,0750 dòlars, nivells que va vorejar dijous, 14 d'abril, després d'un Banc Central Europeu més 'dovish' del que el mercat esperava.

  • 1,1176$
  • 0,00%
  • 145,0550¥
  • 0,19%

A més de les divergències de política monetària entre els bancs centrals, el dòlar s'ha vist impulsat les últimes hores per les declaracions del més falcó dels falcons de la Fed, el president del Banc de la Reserva Federal de Sant Luis, James Bullard, que ha demanat no descartar un moviment com el d'Alan Greenspan el 1994 i que els tipus pugin un 0,75%.

Amb la d'aquest dimarts, ja són 13 les jornades consecutives de caigudes per al ien, la ratxa de pèrdues més llarga des que les dades de preus de Bloomberg van començar el 1971, destaquen els experts de MUFG. Esperen aquests analistes que els comentaris dels falcons segueixin exercint una pressió a l'alça sobre els rendiments nord-americans a curt termini, cosa que alhora reforçarà la venda de iens.

El fort ritme de venda del ien ha atret més comentaris de funcionaris japonesos. El ministre de Finances nipó Shunichi Suzuki ha declarat que el ien s'estava debilitant ràpidament i ha indicat que l'impacte dels moviments podria ser perjudicial per a l'economia japonesa. Ha explicat també que "hi ha aspectes positius, però atesa l'actual conjuntura econòmica hi ha forts aspectes negatius". Ha conclòs assenyalant que "estem vigilant els moviments al mercat de divises".

Tot i això, el governador del Banc del Japó, Harukiro Kuroda, ha aletat noves vendes de iens en reiterar que la debilitat del ien continua sent positiva per a l'economia japonesa, encara que els moviments molt ràpids alimenten els efectes negatius, incloent-hi els canvis en els plans de les empreses. Tot i això, no hi ha indicis que el Banc del Japó estigui disposat a endurir la seva política en un futur proper per donar més suport a l'economia. Kuroda ha posat èmfasi que no és el moment de discutir plans de sortida i que continua sent apropiat continuar amb la política de flexibilització. "Això fa que el ien sigui vulnerable a una debilitat més gran a curt termini", indiquen des de MUFG.

Noticias relacionadas

contador