contre la faiblesse de l euro la bce n a que des solutions couteuses

Les condicions que han portat l'euro a la paritat amb el dòlar no canviaran aquest trimestre. Això és el que indiquen la majoria de gestores i bancs, per la qual cosa preveuen que el tipus de canvi de la moneda europea es mantingui un temps als 1,00 dòlars, amb objectiu de caigudes en 0,95 dòlars, segons Nomura.

  • 1,1119$
  • 0,38%

La següent ronda de caigudes portarà la divisa europea fins a aquest nivell, "impulsada per l'acció dels preus dels importadors de gas mentre intentant assolir el seu nivell d'emmagatzematge, expliquen. "Un risc clau que cal vigilar és si el gas rus Nord Stream 1 reprèn les seves operacions després del període de manteniment (11-21 de juliol)", avisen. "Si no és així, això serà un factor negatiu addicional que podria empènyer l'euro/dòlar encara més a la baixa", afegeixen.

"No esperem que els factors que han impulsat la paritat (el sentiment d'aversió al risc, temors de recessió, o la divergència Fed-BCE) es dissipin", expliquen des de BlackRock per la seva banda, "per la qual cosa veiem que la paritat continuarà".

Pel que fa a les implicacions d'aquesta conjuntura és que "un euro més feble dona suport a índexs europeus més orientats a l'exportació, com el DAX alemany", subratllen, però postil·len que "qualsevol efecte positiu d'un euro més feble es veurà reduït per les pressions a marges i l'afebliment de la demanda".

contador