• Les importacions es desplomen a Austràlia i s'incrementa el seu superàvit comercial
  • Toshiba es desploma un 9,5% i el Nikkei cedeix un 1%
0cbasia921j2

La cautela s'imposa als principals parquets asiàtics aquest dimarts, mentre els inversors corren a buscar refugi en els actius segurs a l'avantsala del que es preveu una tibant reunió entre el president dels EUA, Donald Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping. El Nikkei encapçala les pèrdues davant l'auge del ien, que s'ha enfortit durant la sessió asiàtica fins a canviar-se 110,371 unitats contra el dòlar.

  • 0,00$
  • 0,00%
  • 38.981,75
  • 0,18%
  • 1,62€
  • 0,06%

La divisa nipona va començar a deixar-se portar per les compres abans del tancament de Wall Street de dilluns, després que el ‘bitllet verd’ perdés terreny davant les caigudes als índexs dels EUA. La barreja de la incertesa política i les dades macroeconòmiques nord-americans mixts van provocar la fugida dels inversors dels actius nord-americans.

“Toshiba és el valor amb pitjor acompliment al Japó amb pèrdues de fins a un 9,5%”

Especial repercussió ha tingut la caiguda de les vendes de vehicles durant el mes de març que han retrocedit fins als 16.620 milions. Les accions d’automació de la borsa japonesa han notat el dany, amb el Nikkei que ha cedit més d'un 1% a l’hora de tancar. Toshiba és el valor amb pitjor acompliment, amb pèrdues de fins a un 9,5% després que s'hagin conegut informacions que la companyia es reunirà amb els seus creditors aquest dimarts per sol·licitar que acceptin accions de l'empresa com a col·laterals, a canvi que no reclamin els deutes.

Austràlia és l'altre protagonista de la matinada passada, amb l'índex ASX200 que ha retrocedit un 0,23%, després que s'hagi conegut la decisió de política monetària de la Reserva del Banc d'Austràlia, que ha deixat els tipus d'interès sense canvis al mínim de l'1,5%. L'oficina d'estadística del país del Pacífic ha reportat també una aguda expansió a la balança comercial del mes de febrer, amb les importacions que s’han desplomat, mentre que les exportacions d'or i minerals han rebotat.

En altres llocs del món, els mercats de la Xina, Hong Kong, Taiwan i Índia celebren una festivitat local, però les seves borses estan operatives. A la Xina continental, Xangai i Shenzhen avancen un 0,4% de mitjana, mentre el Hang Seng de Hong Kong tanca amb guanys del 0,62%. Bombai puja gairebé un 1% mentre la borsa de valors de Singapur es deixa un 0,27%.

contador