• El Hang Seng de Hong Kong ha arribat a un rècord de 21 mesos
  • Els preus de producció a la Xina cauen per primer cop en set mesos i la inflació puja tres dècimes a l'abril

La cautela s'ha imposat entre els inversors a principal índex de la borsa de Corea del Sud. El Kospi tanca amb caigudes de més d'un 0,80%, tot i la victòria electoral del favorit, Moon Jae In, davant la incertesa de com s'enfocarà el nou president les relacions amb els EUA.

  • 30,74$
  • -2,10%

El won coreà ha arribat a apreciar-se un 0,5% enfront del dòlar, des d'on ha cedit i cotitza al tancament amb un avanç del 0,3%. Alguns analistes han expressat la seva preocupació per com es desenvoluparan ara les relacions entre Seül i Pyongyang i els efectes que pot tenir en les tensions entre Corea del Nord i Washington.

En altres llocs del món, els mercats de Malàisia, Tailàndia i Singapur estan tancats per vacances, mentre el Nikkei avança un 0,30% i l’ASX200 australià acaba amb diverses sessions de pèrdues i puja un 0,55%. El Hang Seng de Hong Kong ha arribat a un rècord de 21 mesos i acaba amb guanys del 0,86%.

Els preus de producció a la Xina cauen per primer cop en set mesos i la inflació puja tres dècimes a l'abril

A la Xina continental, els dos principals índexs, el Shenzhen i el Xangai acaben amb pèrdues del 0,58% i el 0,34%, respectivament, tot i que la inflació s'hagi disparat tres dècimes a l'abril fins al 1,2%. Segons les dades publicades avui per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONE), l'IPC s'ha vist impulsat per l'alça del consum, en línia amb els objectius del Govern central.

La ONE també va donar avui la dada de l'índex de preus a la producció (IPP), mesurador de la inflació a nivell majorista, que a l'abril va augmentar un 6,4%, enfront del 7,6% de març, recull Efe. Es tracta del primer descens d'aquest indicador en set mesos.

Noticias relacionadas

contador