china dl flag asia
Pixabay
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses d'Àsia-Pacífic han cotitzat amb signe mixt aquest dijous, després que les dades publicades durant la nit mostressin que la inflació al consum als Estats Units es va disparar a l'octubre.

Les accions de China Evergrande Group, que cotitzen a Hong Kong, han pujat un 5,49%, després que el mitjà de comunicació xinès Cailianshe informés que diversos tenidors de bons havien rebut el pagament de cupons del promotor endeutat.

Altres valors immobiliaris de Hong Kong també han pujat: China Vanke ha guanyat un 3,76%, mentre que Country Garden ha avançat un 2,21%. L'índex Hang Seng Properties ha guanyat un 1,68%.

Tot i això, l'índex Hang Seng més ampli de Hong Kong ha baixat un 0,15%.

Les accions de la Xina continental han pujat, amb el compost de Xangai pujant un 0,59%, mentre que el component de Shenzhen ha guanyat un 0,859%. La jornada del Dia dels Solters que celebren les plataformes de comerç electrònic ha deixat una recaptació de 15 milions de dòlars d'unes 400 marques, segons ha informat Alibaba.

Les accions australianes han baixat, ja que l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,63%. El Nikkei 225 del Japó ha pujat el 0,5%, mentre que l'índex Topix ha guanyat el 0,27%. El Kospi de Corea del Sud ha cedit un 0,68%.

MÀXIMS DE 40 ANYS A LA INFLACIÓ MAJORISTA AL JAPÓ

La inflació a l'engròs al Japó va assolir a l'octubre el nivell més alt de les últimes quatre dècades, després d'un repunt similar dels preus a les fàbriques de la Xina, amb els colls d'ampolla de l'oferta i l'augment dels costos de les matèries primeres amenaçant els beneficis de les empreses asiàtiques, informa Reuters.

L'augment de la pressió sobre els costos, unit a la feblesa del ien, que encareix el preu dels productes importats, agreuja les dificultats de la tercera economia mundial per sortir de la crisi de consum provocada per la pandèmia.

L'índex de preus de productes corporatius (CGPI, per les sigles en anglès), que mesura els preus que les empreses es cobren entre si pels seus béns i serveis, va augmentar un 8,0% a l'octubre respecte a l'any anterior, superant les expectatives del mercat d'un augment del 7,0%, segons van mostrar dijous les dades del Banc del Japó.

Noticias relacionadas

contador