• Yi Gang es converteix en governador del Banc Popular de la Xina
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les borses asiàtiques arrenquen la setmana amb signe mixt i la majoria de parquets acaben la jornada en verd, mentre el Nikkei pateix les conseqüències de l'escàndol polític que plana sobre el primer ministre del Japó, Shinzo Abe i cedeix gairebé un 1% al tancament.

  • 24,06€
  • -1,11%

Una recent enquesta de Nippon TV ha revelat que el suport al primer ministre s'ha desplomat 14 punts, fins al 30%, el nivell de popularitat més baix d'Abe dels últims cinc anys. La seva implicació en un cas de tracte de favors i nepotisme en una venda de terres governamentals, en què també s'han vist embolicats la seva dona i el ministre de Finances japonès, Taro Aso, ha posat en dubte el seu lideratge al capdavant del partit Liberal Democràtic i del país.

Els analistes ja no qüestionen només la seva reelecció, sinó que també es plantegen una dimissió del càrrec, esdeveniment que dispara el ien, ja que la moneda s'ha vist llastada per la seva política monetària ultra-expansiva. "El risc polític al Japó serà un esdeveniment de pes als mercats, perquè posa en perill els 'Abenomics'", avisen experts de Barclays.

En altres llocs, les borses de la Xina continental també tanquen mixtes, amb una pujada del 0,30% a Xangai, mentre Shenzhen es deixa un 0,10%. Encara al gegant asiàtic, Yi Gang, fins ara subgovernador del Banc Popular de la Xina, ha estat confirmat durant la reunió plenària de la XIII Assemblea Popular Nacional com nou governador del banc central xinès, càrrec en el qual succeirà Zhou Xiaochuan, que ha dirigit la política monetària xinesa durant els darrers 15 anys. El Hang Seng de Hong Kong acaba pla.

El Kospi sud-coreà es deixa un 0,76%, l’ASX200 puja un 0,17%, l’NZX50, un 0,18% i Malàisia ho fa un 0,11%, mentre que al vermell també acaben Singapur, amb una caiguda del 0,40%, Tailàndia, del 0,45% i Bombai, del 0,65%.

Noticias relacionadas

contador