dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Pujades per a les accions australianes de més d'un 1% a l'arrencada de la setmana, mentre que els mercats de Hong Kong i Corea del Sud han deixat caigudes, en espera de les decisions dels bancs centrals d'Austràlia i Malàisia durant les properes jornades.

L'S&P/ASX 200 ha avançat un 1,26%, amb els valors bancaris i detallistes en verd. Al Japó, el Nikkei 225 ha retallat els guanys anteriors i ha pujat un 0,54%, mentre que l'índex Topix ha pujat al voltant d'un 1%. A la Xina, el Shanghai Composite ha guanyat un 0,14% i el Shenzhen Component ha pujat un 0,9%.

L'índex Hang Seng ha baixat fins a un 1,8% durant les primeres operacions de dilluns, després del descans de divendres, quan va estar tancat. La darrera caiguda ha estat del 0,59%.

Els fons cotitzats s'inclouran al sistema de connexió d'accions que uneix Hong Kong i la Xina continental a partir de dilluns.

El Kospi de Corea del Sud ha tingut inicialment dificultats per orientar-se i ha baixat un 0,91%, mentre que el Kosdaq ha perdut un 1,92%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,13% a la baixa.

Al sud-est asiàtic, el Jakarta Composite d'Indonèsia ha caigut un 2,54%.

contador