bandera-china1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han començat el 2021 amb bon peu i deixen pujades a la majoria de parquets regionals. Les alces són espcialmente notables a la Xina, mentre que el Nikkei acaba en vermell davant l'amenaça de l'estat d'emergència a Tòquio per l'avanç de la Covid.

El compost de Xangai ha guanyat un 0,91% mentre que el component de Shenzhen s'ha disparat un 2,303% quan una enquesta privada publicada dilluns ha mostrat que l'activitat manufacturera xinesa es va expandir el desembre. L'Índex de Gerents de Compres (PMI) manufacturer de Caixin/Markit ha arribat a 53,0, comparat amb la lectura de novembre de 54,9. El nivell 50 en les lectures dels PMI separa l'expansió de la contracció.

El PMI manufacturer oficial de la Xina publicat el dijous va mostrar que l'activitat de les fàbriques del país es va expandir al desembre, encara que a un ritme més lent en comparació amb la lectura de novembre.

En altres llocs, a Corea de Sud, el Kospi ha pujat un 2,34%. Els mercats de Corea de Sud han començat a operar una hora més tard del que és habitual dilluns.

Les accions japoneses s'han quedat enrere dels guanys més amplis a la regió, ja que el Nikkei 225 ha caigut un 0,51% mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,62%.

Les accions a Austràlia han pujat, amb l'S&P/ASX 200 pujant un 1,39%.

contador