Nikkei
37.723,91
  • 568,58
  • 1,53%

Pujades per als principals índexs asiàtics aquest dilluns, tot i que els mercats mostren la ressaca de la punxada de l'informe del mercat laboral dels EUA de divendres, quan es va conèixer que a l'agost només s'havien creat 235.000 llocs de treball a la primera potència mundial, enfront dels 750.000 esperats. Destaca l'avanç del Nikkei, d'un altre 2% després de les pujades de divendres.

L'índex nipó segueix deixant notar les repercussions de l'anunci del primer ministre, Yoshihide Suga, que no es presentarà a les eleccions per liderar el partit de govern al país, cosa que l'invalida per a la reelecció durant els comicis generals d'aquesta propera tardor. El Topix ha avançat un 1,24%.

Tècnicament, l'espelma setmanal que va dibuixar Nikkei convida clarament a l'optimisme. "El preu ha batut la part alta del canal baixista pel qual s'estava desplaçant el preu durant els últims mesos. A més, quan el canal baixista té lloc després d'un fort tram alcista, com és el cas, sol formar part al seu torn d'una figura alcista d'ordre major coneguda com a 'gallardet'. Es tracta d'un patró de consolidació molt semblant a la bandera i és una figura de continuïtat de tendència, en aquest cas alcista", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De la qual cosa es dedueix que, correccions a part, tot suggereix que l'atac als màxims anuals (30.714) pot ser imminent i per sobre ja no tenim resistències importants fins als màxims històrics que va marcar al desembre de 1989 als 38.957 punts", afegeix l'expert.

Les accions de la Xina continental també han deixat alces, ja que l'índex compost de Xangai ha guanyat un 1,02% i el component de Shenzhen ha saltat un 2,164%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,51%.

D'altra banda, el Kospi de Corea del Sud ha baixat lleugerament. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 0,33%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,45%.

A Tailàndia, l'índex SET Composite s'ha mantingut pla durant les operacions de dilluns. Això s'ha produït després que el primer ministre del país i diversos altres ministres del gabinet sobrevisquessin una moció de censura al parlament durant el cap de setmana, segons ha informat Reuters.

Els mercats nord-americans estan tancats dilluns per la festivitat del Dia del Treball.

Noticias relacionadas

contador