cbasia9 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Després d'una setmana de resultats excepcionals per a les borses asiàtiques, on els parquets regionals han deixat el seu millor acompliment en anys, els principals índexs deixen fortes caigudes aquest dilluns, enmig d'una onada de presa de beneficis que segueix l'auge de la setmana anterior.

Lidera les pèrdues el Hang Seng de Hong Kong, amb un declivi de més del 2%, mentre a la Xina continental, els Xangai i Shenzhen moderen el seu declivi fins al 0,41% i al 0,12%, respectivament. El gegant asiàtic és notícia també perquè baixarà els aranzels d'importació i continuarà ampliant l'accés als seus mercats, segons ha establert aquest dilluns el president xinès, Xi Jinping, a l'obertura d'una exposició comercial d'una setmana vista com un intent de Pequín per contrarestar les creixents crítiques al seu comerç i pràctiques empresarials.

Xi també ha promès accelerar l'obertura dels sectors d'educació, telecomunicacions i cultura, alhora que protegeix els interessos de les empreses estrangeres i millora la fiscalització per a les infraccions dels drets de propietat intel·lectual.

En altres llocs, el Nikkei cau un 1,55%, el Kospi sud-coreà ho fa un 0,91%, Singapur ho fa un 1,70%, Tailàndia cedeix un 0,81% i Malàisia, un 0,46%.

Noticias relacionadas

contador