- Les divises asiàtiques recuperen una mica de terreny mentre els EUA i Corea del Nord rebaixen el to
Els operadors dels mercats globals han buscat cobertura en els anomenats valors refugi durant la matinada de dimecres, davant les creixents tensions entre els EUA i els països del G7 amb Moscou sobre el conflicte a Síria, d'una banda, i del desenvolupament dels esdeveniments a Corea del Nord, per una altra. L'or i el ien s'han disparat a màxims de cinc mesos i els rendiments dels principals bons mundials han caigut a mínims anuals, mentre els parquets asiàtics es tenyeixen de vermell.
- 38.474,90
- 1,11%
La divisa nipona ha aconseguit preus no vists des del 17 de novembre del 2016 contra el dòlar dels EUA, fins a un rècord al voltant dels 109,500 unitats per cada ‘bitllet verd’, que és el millor canvi també del dòlar/ien des del començament de l’any. La situació es repeteix contra l'euro, davant el qual la divisa nipona també ha escalat fins a nivells que no aconseguia des del mes de novembre del 2016 i similar comportament ha mostrat contra la lliura i s’ha apreciat fins al seu millor preu des del 16 de gener.
Les divises asiàtiques recuperen una mica de terreny mentre els EUA i Corea del Nord rebaixen el to
El Nikkei ha sofert la fortalesa de la seva moneda i ha tancat amb pèrdues d'un 1%. La gran protagonista de les accions de l'índex principal de la borsa de Tòquio és Toshiba. El gegant tecnològic ha caigut un 1,30% després de presentar resultats aquest dimarts que el posen a la vora de la fallida. El grup japonès va perdre 4.537 milions en uns comptes sense auditar i la publicació dels quals s'ha retardat en diverses ocasions.
A altres llocs del món, les borses de la Xina continental acaben la sessió amb lleus caigudes, un 0,18%, Xangai, i un 0,19%, Shenzhen i el iuan també s'ha depreciat un 0,1% contra el dòlar. No obstant això, la caiguda del renminbi té més a veure amb l'avanç de l'economia al gegant asiàtic, ja que les dades de la inflació mostren que l'evolució dels preus s'ha refredat per primera vegada en set mesos, a causa de la caiguda dels preus de les matèries primeres.
A Hong Kong, el Hang Seng tanca pràcticament pla, igual que la borsa de Singapur. Bombai perd un 0,60% i l’ASX200 australià un 0,08%. El Kospi de Corea del Sud guanya un tímid 0,16%, mentre que el won coreà deixa la seva primera sessió de guanys després de devaluar-se durant sis dies consecutius.