livre-sterling-marches-asiatiques-bourse-tokyo 20170913154247
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han tornat a tancar en el vermell aquest dimarts, arrossegades per la cautela dels inversors a causa de la guerra comercial dels EUA amb la Xina i Mèxic. A més, l'anticipació d'una retallada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) ha mantingut els mercats en alerta.

Mèxic va enviar funcionaris a Washington dilluns per discutir l'amenaça d'aranzels i la migració dels EUA, i va advertir que l'escalada d'impostos a les exportacions mexicanes amb què el president Donald Trump havia amenaçat perjudicaria les economies dels dos països. Mentrestant, els funcionaris nord-americans van dir que la Xina no havia estat dient la veritat sobre per què es van trencar les converses comercials i va culpar Pequín de fer marxa enrere en les promeses que s'havien fet.

D'altra banda, el president de la Fed de St. Louis, James Bullard, va dir dilluns que les taxes d'interès es podrien reduir aviat a causa de la baixa inflació i l'amenaça de la guerra comercial a l'economia. Alguns analistes ara esperen fins a dos retalls de tipus per cap d'any.

A tot això cal afegir les caigudes de Wall Street de dilluns que han deixat el Nikkei (-0,01%) sense canvis, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,5%. El compost de Xangai s'ha deixat un 0,9% i el de Shenzhen, de menor capitalització s'ha enfonsat un 1,43%. El Kospi de Corea del Sud (-0,04%), s'ha mantingut pràcticament pla, mentre que les accions han pujat lleugerament a Singapur (+0,27%) i han caigut un 0,7% a Taiwan.

L'ASX 200 d'Austràlia ha acabat la jornada amb un avanç del 0,2% després que el Banc de la Reserva d'Australia hagi anunciat aquesta matinada una reducció de la seva taxa d'interès de referència en un quart de punt percentual fins al mínim històric de l'1,25%.

Noticias relacionadas

contador