evergrande china deuda
© Alberto Sánchez

Amb tota l'atenció del mercat en la crisi del promotor immobiliari China Evergrande, que segueix suspès de cotització, els inversors han vist incrementar la seva preocupació sobre tot el sector ja que altres empreses han deixat de pagar els seus bons. En concret, Fantasia no va pagar un bo que vencia dilluns, segons ha comunicat la mateixa companyia.

L'empresa ha suspès la cotització de les seves accions des del 9 de setembre fins a nou avís, ha informat. Les seves accions s'han desplomat gairebé un 60% aquest any.

Informa CNBC que les agències de qualificació han rebaixat la qualificació aquesta promotora xinesa, Fantasia Holdings, i Sinic Holdings pels riscos derivats de la seva tensa situació de tresoreria.

No obstant això, la caiguda de Fantasia seria petita en comparació amb la d'Evergrande.

Evergrande és el promotor immobiliari més endeutat del món, amb un passiu de 300.000 milions de dòlars, mentre que Fantasia té un passiu total de 82.900 milions de iuans (12.800 milions de dòlars), segons el seu estat financer del primer semestre.

L'empresa, que és el segon promotor immobiliari de la Xina per vendes ha advertit en dues ocasions que podria incórrer en impagaments, cosa que ha desencadenat la preocupació dels inversors. Fins ara, no ha pagat els interessos de dos bons en dòlars nord-americans i s'ha esforçat per aconseguir efectiu per pagar els proveïdors i inversors.

Altres promotors també s'han esforçat per aconseguir diners en efectiu, cosa que indica que el sector segueix patint.

Noticias relacionadas

contador