china
Pixabay

Les accions d'Àsia-Pacífic han pujat majoritàriament dimecres, mentre els inversors estan pendents de l'evolució de la guerra a Ucraïna. El petroli i les compres extraordinàries de bons a 10 anys del Banc del Japó (BoJ per les sigles en anglès), així com el comportament del ien, es mantenen també sota el focus dels experts.

Els valors de la Xina continental han liderat els guanys entre els principals mercats de la regió, amb el compost de Xangai pujant un 1,29% i el component de Shenzhen, un 2,09%.

Les accions cotitzades a Hong Kong de l'assetjada unitat de vehicles elèctrics del promotor Evergrande han caigut un 8,52% després de reprendre la cotització dimecres. Mentrestant, les accions de China Evergrande Group que cotitzen a Hong Kong "seguiran suspeses fins a nou avís", segons un anunci fet dimarts per l'empresa.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,15% i les accions del gegant tecnològic xinès Tencent han guanyat un 1,33%.

D'altra banda, el Kospi de Corea del Sud ha avançat el 0,37%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,59%.

Les accions japoneses han anat darrera de la regió, ja que el Nikkei 225 ha perdut un 1,4%, amb les accions de l'empresa de telecomunicacions KDDI caient més d'un 4%. L'índex Topix ha pedut un 1,74%. El BoJ ha prosseguit amb les seves operacions extraordinàries de compra de deute, que s'ampliaran un dia més, fins dijous, i els experts sostenen que el dòlar/ien segueix al radar dels inversors després de la depreciació de la moneda nipona fins a mínims de set anys, als 125 iens per dòlar. La divisa ha aconseguit remuntar fins als 121.300 iens.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha guanyat un 1,22%.

Noticias relacionadas

contador