• El Nikkei acaba la jornada pràcticament pla
  • El Kospi de Corea del Sud acaba amb guanys encara que persisteixen les tensions a la península de Corea
0cbasia921j2

Les principals borses del continent asiàtic acaben la primera sessió de la setmana amb resultat mixt, mentre les creixents tensions a Corea del Nord dominen el sentiment dels inversors que extremen la cautela davant la proximitat de les eleccions a França.

El PIB de la Xina creix al major ritme des de 2015, però no anima els parquets del gegant asiàtic

A la Xina continental, els índexs de Xangai i Shenzhen acaben amb pèrdues al voltant d'un 1%, malgrat que l'economia de la segona potència del món dóna senyals de seguir avançant a bon ritme. El producte interior brut del país ha avançat fins al 6,9% durant el primer trimestre de l'any, la millor dada des de l'últim trimestre de 2015, i s'ha situat per sobre del consens de mercat que esperava un creixement del 6,8%. Les dades de vendes minoristes i de producció industrial també han deixat un bona boca, malgrat que la reacció del mercat hagi estat inexistent. El Hang Seng de Hong Kong també cau un 0,21%.

El Nikkei acaba la jornada pràcticament pla, mentre les borses de Singapur i Bombai tanquen amb pèrdues del 0,13% i el 0,85%, respectivament. A la península de Corea, el Kospi sud-coreà avança mig punt, malgrat que les proves de míssils fallides de Corea del Nord del diumenge eleven encara més la tensió amb els EUA i la Xina que estan estudiant una resposta conjunta.

Noticias relacionadas

contador