cbasiabaj3 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les accions xineses s'han desplomat aquest divendres, a causa dels nervis dels inversors per la proximitat de les converses comercials entre els Estats Units i la Xina de la propera setmana. Els valors tecnològics han notat especialment la pressió després que hagi transcendit un informe que els Estats Units ha estat pressionant els seus aliats internacionals perquè no facin negocis amb l'empresa xinesa Huawei Technologies Co.

Amb els mercats japoneses tancats per festiu nacional, el protagonisme l'han acaparat les borses de la xinesa continental. El compost de Xangai ha caigut gairebé un 2,5%, mentre que el de Shenzhen ha retallat un 3,66%. Després de l'esmentat informe publicat a The Wall Street Journal pel qual els Estats Units ha estat tractant de persuadir els seus aliats estrangers que evitin utilitzar l'equip de telecomunicacions de Huawei Technologies Co. de la Xina, argumentant preocupacions de seguretat cibernètica.

En aquest context, les accions de telecomunicacions i tecnologia han patit les pèrdues més importants, Foxconn Industrial internet Co (-4,99%) Dr. Peng Telecom & Media Group Co. (-6,83%) i ZTE Corp (-3,37%), n’han estat les més afectades.

La notícia de la pressió sobre Huawei arriba just abans de les negociacions comercials entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el president de la Xina, Xi Jinping, durant la cimera del G-20 a Argentina la setmana que ve.

Sent realistes, el millor que veurem del G-20 és un acord dels Estats Units i la Xina per seguir dialogant. La història de la tensió comercial ha traspassat el punt d'una resolució ràpida. Esperem que aquest risc continuï sent un tema el 2019 que seguirà pesant en la gana per actius més arriscats", ha dit Jasper Lawler, cap d'investigació de London Capital Group, en una nota als clients.

A la resta de parquets regionals també s'ha imposat el vermell, però amb pèrdues més moderades a Hong Kong (-0,41%), el Kospi de Corea del Sud (-0,60%) i el Taiex (-0,49%). L’ASX200 d'Austràlia ha pujat un 0,44%, igual que Tailàndia, que ha guanyat un 0,64%. Malàisia i Nova Zelanda han acabat en el vermell.

Noticias relacionadas

contador