China, Shanghai, Asia
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets de Xangai (+1,31%) i Shenzhen (+2,26%) han deixat notables pujades aquest dilluns tot i els nous aranzels mutus a les exportacions de la Xina i els EUA que han entrat en vigor aquest cap de setmana. La resta dels parquets del continent han deixat signe mixt, mentre els inversors extremen la cautela per la incertesa del conflicte comercial entre les dues potències.

El bon to dels parquets xinesos es deu al fet que el Consell d'Estat de la Xina va anunciar diumenge més mesures per recolzar la seva economia. Durant la declaració, publicada originalment en mandarí, va dir que atorgava "gran importància" al desenvolupament de sectors com la infraestructura, l'alta tecnologia i la transformació de les indústries tradicionals.

Amb tot, l'activitat industrial de la Xina va tornar a contreure's durant el passat mes d'agost com a conseqüència de la incertesa i complexitat de l'entorn nacional i internacional, segons reflecteix la dada oficial de l'índex de gerents de compres (PMI) del sector manufacturer, que va baixar a 49,5 punts des dels 49,7 de juliol, xifra que amplia a quatre mesos consecutius la caiguda de l'activitat.

Pel que fa al iuan, el Banc Popular de la Xina (BPC) ha establert en 7,0883 iuans el punt mig de la banda de referència del tipus de canvi del dòlar, el més feble des del 13 de març de 2008, després de l'entrada en vigor aquest diumenge dels nous aranzels nord-americans a les importacions procedents de la Xina, així com les contramesures imposades per Pequín.

No obstant això, a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha caigut un 0,64% cap al tancament. Les tensions han empitjorat a la ciutat, amb una altra ronda de noves protestes que van ocórrer durant el cap de setmana.

En altres llocs, el Nikkei 225 al Japó ha perdut un 0,41% per tancar als 20.620,19 punts, mentre que l'índex Topix també ha caigut un 0,44% i ha acabat la jornada en 1.505,21 punts. A Corea del Sud, el Kospi ha acabat el seu dia de negociació a Seül pla, l'ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 0,38% i les accions de les boles del Sud-est asiàtic han deixat signe mixt.

Noticias relacionadas

contador