• El Kospi Coreà sobresurt i puja fins a la seva millor preu des de 2011
0cbasia921j2

El vermell s'ha imposat a la majoria de parquets asiàtics aquest dijous, mentre el Nikkei japonès segueix tancat per vacances locals. El Kospi de Corea del Sud sobresurt davant la cautela general mostrada pels inversors i ha arribat al seu millor marca des de 2011. Les borses xineses cauen després que en PMI de serveis Caixin s'hagi refredat fins a nivells de fa un any.

L'índex coreà ha avançat un 0,79% durant aquesta penúltima sessió setmanal i ha deixat guanys durant 11 de les últimes 14 jornades. Però a la resta del continent el sentiment dels inversors s'ha deixat portar pel tancament mixt de Wall Street després de la publicació de la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed), sense canvis, cosa que segueix donant ales a l'especulació dels inversors davant d'una pujada de tipus el mes que ve. El dòlar ha avançat contra la majoria dels seus rivals i es manté en màxims de sis setmanes contra el ien.

El creixement al sector de serveis de la Xina s'ha expandit al seu ritme més lent en gairebé un any al mes d'abril

En altres llocs del món, el Hang Seng de Hong Kong cau un 0,48% i a la Xina continental, Xangai i Shenzhen es deixen un 0,14% i un 0,17%, respectivament després que el creixement al sector de serveis de la Xina s'hagi expandit al seu ritme més lent en gairebé un any al mes d'abril, a causa que els temors d'una frenada en el creixement econòmic hagi afectat la confiança de les empreses, fins i tot quan les pressions dels costos van disminuir. L'índex de directius de compres de serveis Caixin - Markit ha caigut el mes passat fins 51,5 punts des dels 52,2 punts de març, la quarta baixada mensual consecutiva que apunta que el sector va créixer al seu ritme més feble des de maig de 2016.

L’ASX200 australià, per la seva banda, ha cedit un 0,34% al tancament, enmig d'un sentiment baixista al voltant dels principals bancs del país durant la presentació dels seus resultats. Australia and New Zealand Banking (ANZ) ha afegit un altre 1,66% als seus caigudes de les dues últimes sessions i National Australia Bank ha cedit un 0,54%.

Les bosses de Tailàndia i Bombai avancen un 0,47% i un 0,58% respectivament i la de Singapur cau un 0,36%.

Noticias relacionadas

contador