cbasia01ks92

Les principals borses del continent asiàtic han tancat amb guanys aquest dijous, impulsats pel sector bancari, després que les institucions financeres dels EUA hagin rebut l'aprovació de la Reserva Federal dels EUA (Fed) per accelerar els pagaments de dividends i les recompres d’accions.

  • 38.925,63
  • 2,79%

La mitjana prepara el camí perquè els bancs nord-americans elevin tant els pagaments de dividends com les recompres d'accions als seus nivells més alts en anys, fet que ofereix als inversors confiança per invertir en actius d'alt creixement com les accions tecnològiques, informa Market Watch.

Així, l’ASX200 australià ha avançat un 1,08%, amb pujades d'un 2% de mitjana en els principals bancs del país com WesPac, Macquarie Group o National Austràlia Bank. Mentrestant, el Hang Seng de Hong Kong avança un 1%, impulsat per HSBC que tanca amb guanys de gairebé el 5%.

Al Japó, el Nikkei puja un 0,5%, tot i la millora del ien davant el dòlar durant la matinada. El 'bitllet verd' ha operat a la baixa contra l'euro i la lliura. El declivi del bitllet verd ha arribat després que els bancs centrals europeu, britànic i de Canadà han insinuat aquesta setmana que estan a prop de començar a reduir els seus programes d'estímul massius.

A la Xina continental, Xangai i Shenzhen pugen mig punt de mitjana, igual que el Kospi de Corea del Sud. Malàisia i Tailàndia acaben amb guanys marginals, mentre Bombai puja gairebé un 0,80% i Singapur, un 1,19%.

contador