• La Xina supera expectatives amb la seva balança comercial del mes de juny
  • Les exportacions del gegant asiàtic pugen a l’11,3% i les importacions es disparen fins al 17,2%
cbasia01ks92

Les principals places del continent asiàtic han pres el relleu de les borses mundials i han prosseguit amb el ral·li de la majoria d'índexs, després del testimoni de la president del la Reserva Federal dels EUA (Fed), Janet Yellen, que s'ha mostrat més cauta durant la seva compareixença davant el Congrés dels EUA.

Durant el seu discurs davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra dels Representants va tornar a parlar sobre els seus últims passos en matèria de normalització de la política monetària del supervisor nord-americà i va cridar a la cautela en les pujades de tipus davant la incertesa que aixeca la baixa inflació. Així mateix, a més de constatar que hi ha marge per pujar més les taxes d'interès de manera gradual, també ha matisat que, si escau, tornarà a engreixar el balanç abans de reduir-la, tal com planeja, a finals d'any.

El banc central de Corea deixa els tipus sense canvis

Yellen s'ha tret la disfressa de falcó i els operadors han abraçat les compres durant la sessió asiàtica. El Nikkei acaba pla i el Hang Seng de Hong Kong tanca amb una pujada del 0,90%, mentre el Kospi de Corea del Sud avança un 0,74%, després que el banc central de Corea hagi deixat els tipus sense canvis aquest dijous. Malàisia acaba plana, Tailàndia guanya un 0,40% i Singapur i Bombai guanyen un 0,70% i un 0,66%, respectivament.

LA BALANÇA COMERCIAL DE LA XINA SUPERA EXPECTATIVES

A la Xina continental, les dades de comerç exterior del mes de juny han deixat millors dades del que s'esperava, enmig d'un panorama de recuperació de la demanda mundial que ha estimulat les exportacions. Així, les vendes exteriors de la segona economia mundial es van disparar fins a l’11,3%, més de dos punts i mig del que esperava el consens de mercat i també per sobre del 8,7% del mes anterior. Les importacions també van augmentar en gairebé dos punts, fins al 17,2%, des del 15,5% registrats al maig.

Així, la balança comercial del gegant asiàtic de juny ha pujat fins als 42.770 milions de dòlars, una xifra superior a la previsió de Reuters de 42.440 milions de dòlars.

Els índexs de Xangai i Shenzhen augmenten un 0,37% i un 0,14%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador