• El Nikkei remunta un 0,20% gràcies a l'avanç del dòlar enfront del ien
cbasia short1

Els principals parquets del continent asiàtic han aconseguit acabar la sessió de dijous en verd, seguint la remuntada de Wall Street després de l'acord sorpresa del president, Donald Trump, per augmentar el sostre del deute durant els propers tres mesos.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Els líders del Partit Demòcrata han ofert a Donald Trump estendre el sostre de deute fins a finals de desembre amb l'objectiu d'aprovar les ajudes necessàries per pal·liar els danys ocasionats per l'huracà Harvey. Aquesta notícia ha provocat que l'atenció dels inversors es desplaci de la península de Corea, cosa que ha permès a les borses asiàtiques rebotar després de diverses sessions en vermell.

L'última crisi desencadenada entre Corea del Nord i els EUA havia ofert l'excusa perquè molts inversors s’embardissin en moviments de presa de beneficis després dels robustos guanys d'aquest any, en què els mercats de Hong Kong i Corea del Sud han experimentat avenços de dos dígits.

En qualsevol cas, aquest dijous el verd torna a imposar-se al Kospi sud-coreà, que puja un 1,14%, després de cinc jornades consecutives de caigudes. El Nikkei remunta un 0,20%, gràcies a l'avanç del dòlar enfront del ien que ha tornat a animar els valors relacionats amb les exportacions. El dòlar es canvia per sobre dels 109,00 iens, comparat amb els mínims de la sessió anterior, al voltant dels 108,50 dòlars.

A altres llocs del món, l'ASX200 australià es manté sense canvis després de la notable mossegada en la balança comercial del mes de juliol, que s'ha desplomat fins als 460 milions, molt per sota dels 875 milions esperats. Les importacions han caigut tres punts percentuals, fins al -1%, mentre que les exportacions ho han fet fins al -2%. Les vendes al detall també s'han contret aquesta el 0%.

A la Xina continental, Xangai es deixa un 0,56% i Shenzhen, un 0,32%. Hong Kong també cau un 0,36%. Tailàndia avança un 0,25%, Malàisia ho fa un 0,14% i Singapur i Bombai tanquen pràcticament plans.

Noticias relacionadas

contador