• El Nikkei tanca en negatiu
cbasia82j282

Les principals borses del continent asiàtic tanquen una setmana agitada amb caigudes, després del que va sorgir dijous. Els valors australians han presentat un major sofriment i l’ASX200 ha tancat amb caigudes del 0,67%.

La borsa australiana s'ha vist arrossegada pels valors amb major exposició als mercats internacionals a causa del sorgiment del dòlar australià ('aussie'). La moneda ha retrocedit després d'assolir màxims de dos anys contra el dòlar nord-americà, tot i que manté un avanç d'un 1,2% aquesta setmana. Empreses com Río Tinto o Fortescue Metals Group es deixen més d'un 2%.

En altres llocs del món, el Nikkei també tanca amb signe negatiu i perd un 0,22%. El principal índex de la borsa nipona ha patit la caiguda dels valors relacionats amb les matèries primeres, que han rebut l'impacte del declivi del petroli.

El Hang Seng de Hong Kong acaba pla, mentre a l'Xina continental Xangai es deixa un 0,21% i Shenzhen tanca pla, igual que Malàisia i Tailàndia. El Kospi sud-coreà perd un 0,34%. Bombai cau un 0,24% i Singapur puja un 0,71%.

Noticias relacionadas

contador