• La divisa nipona rep impuls de les positives dades macro
  • La ràtio de peticions d'ocupació al Japó ha arribat al seu nivell més alt dels últims 43 anys

La manca de referències dels mercats dels EUA i del Regne Unit, tancats per vacances, ha imposat la prudència entre els operadors del continent asiàtic i les principals borses han acabat amb signe mixt. El Nikkei es deixa tot just un 0,1% al tancament.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Els valors nipons han notat l'auge del ien que s'ha arribat a apreciar més d'un 0,4% fins a un màxim durant la sessió a les 110,780 unitats per cada dòlar, encara que després ha tornat a recuperar la franja dels 111,00 iens. La divisa nipona ha posat en joc el seu paper d'actiu refugi davant de certes turbulències que arriben des del pla polític, provocades per una combinació de la proximitat de les eleccions al Regne Unit, problemes amb el nou rescat grec i la més que probable convocatòria d'eleccions a Itàlia.

La ràtio de peticions d'ocupació al Japó ha arribat al seu nivell més alt dels últims 43 anys

Els bons resultats en l'àmbit macroeconòmic també han apuntalat la divisa japonesa. La taxa d'atur s'ha mantingut estable al 2,8%, mentre que la ràtio d'ocupació i sol·licitants ha arribat al seu nivell més alt dels últims 43 anys.

En altres llocs del món, les borses de la Xina continental segueixen tancades per vacances, mentre el Hang Seng de Hong Kong tanca amb una pujada moderada del 0,24%, el mateix que avança l’ASX200 australià. Corea del Sud, Malàisia i Singapur acaben amb pèrdues, mentre Tailàndia i Bombai deixen un avanç moderat.

Noticias relacionadas

contador