portada trump xi jinping
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses asiàtiques han pres el relleu de Wall Street aquest dimecres, que va tancar a prop de màxims històrics dimarts, i s'han embarcat en una festa per celebrar l'anunci del president dels EUA, Donald Trump, que hi haurà trobada amb el seu homòleg xinès, el president Xi Jinping. El verd domina els parquets anticipant un bon desenllaç de la guerra comercial.

La borsa de Hong Kong rebota amb força i puja a prop d'un 2,3%, mentre els parquets de la Xina continental el fan un 0,96% el de Xangai i un 1,48% el de Shenzhen.

A la resta de continent se succeeixen els guanys, amb una alça de l'1,72% en el Nikkei, davant la perspectiva que la reunió entre els dos mandataris durant la cimera del G-20 de finals de mes a Osaka reincideixin les negociacions comercials. Les dades macro que s'han publicat aquesta passada matinada al país del sol naixent, deixen molt mal gust de boca, amb les exportacions caient al 7,8% el maig. Aquest declivi n'és el sisè consecutiu.

Les borses del Sud-est asiàtic també han tancat amb alces d'un 1% de mitjana, mentre que al Pacífic, les borses australiana i de Nova Zelanda han avançat un 1,10%.

Al mercat de les divises, el iuan ha pujat amb força contra el dòlar tant a Hong Kong com al continent, amb un màxim a les 6,90 unitats.

Noticias relacionadas

contador