• La borsa de Hong Kong lidera les pujades amb un 1,13%
cbasia92ks2

El verd s'imposa als principals parquets asiàtics, davant la rebaixa de les tensions comercials entre la Xina i els EUA. Les pujades es repeteixen entre els principals índexs, que es deixen portar per un merescut rebot després que la setmana passada persistís la pressió des del front de la guerra comercial entre les dues potències mundials.

  • 24,06€
  • -1,11%

Les bones notícies que han impulsat les compres arriben des del president nord-americà, Donald Trump, que s'ha declarat convençut que s'arribarà a un acord comercial amb el gegant asiàtic. "El president Xi (Jinping) i jo sempre serem amics, passi el que passi amb la nostra disputa sobre el comerç. La Xina ha d'eliminar les seves barreres comercials perquè és el correcte. Els impostos es tornaran recíprocs i s'arribarà a un acord sobre propietat intel·lectual. Gran futur per ambdós països!", va publicar Trump al seu compte de Twitter.

La reacció a les borses no s'ha fet esperar i els selectius del continent han deixat de banda les caigudes de Wall Street de divendres per protagonitzar un ral·li d'alleujament que també respon a condicions tècniques, després de les recents vendes. El front geopolític també ha brindat bones notícies, després que el Govern de Corea del Nord hagi traslladat per primera vegada als Estats Units la seva disposició a negociar la desnuclearització de la península de Corea.

El parquet que més puja és el de Hong Kong, que avança un 1,13%, seguit del Nikkei, que ho fa un 0,52%. A la Xina continental, Xangai modera el seu auge al 0,10%, mentre que Shenzhen és l'únic índex en vermell, amb un declivi del 0,34%.

El Kospi sud-coreà avança gairebé un 0,50%, mentre les borses de Malàisia i Tailàndia ho fan un 0,60% de mitjana i Singapur avança un 0,15%. Al Pacífic, l’ASX200 australià i l’hNZX50 neozelandès guanyen un 0,41% i un 0,73%, respectivament. Bombai puja un 0,36%.

Noticias relacionadas

contador