la-chine-veut-un-accord-sur-le-commerce-dit-trump
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les principals borses del continent asiàtic es tenyeixen de verd intens aquest dilluns, després de la treva aconseguida entre els EUA i la Xina en la seva guerra comercial. La cimera bilateral que les dues potències van mantenir en el marc del G-20 va ser l'escenari del pacte de no agressió assolit entre els presidents dels dos països mitjançant el qual es donen un termini de 90 dies per arribar a un acord comercial. Els parquets regionals pugen després de les notícies fins a un 3% en el cas dels índexs de la Xina continental.

Després de la seva trobada amb el president de la Xina, Xi Jinping, el dignatari dels EUA, Donald Trump va decidir suspendre l'aplicació de la pujada d'aranzels del 10% al 25% sobre 200.000 milions de dòlars en productes xinesos durant aquest període de temps. I això ha fet que les borses orientals es disparin aquesta nit, la de Xangai ha pujat un 2,72%, la de Shenzhen supera el 3%, la de Hong Kong, un 2,48% i la de Tòquio, encara que li toca més de reüll, un 1,05%.

Trump va dir ahir a la nit que la Xina havia acceptat "reduir i eliminar" els aranzels del 40% que actualment s'aplica als vehicles manufacturats als EUA, però cap de les delegacions oficials dels dos països va fer cap comentari al respecte en les seves declaracions oficials després, comenta Ramon Morell, d'Experiencia Trading. I fins i tot entre els mitjans xinesos segons Reuters, l'oficial China Daily advertia que tot i que el nou consens era un desenvolupament benvingut i donava a ambdues parts un "espai per respirar" per resoldre les seves diferències, no hi ha una "vareta màgica" que permeti que les reclamacions actuals desapareguin immediatament, recull l'analista.

"A causa de la complexitat de les interaccions entre les dues economies, la resta del món mantindrà la respiració col·lectiva" ha afegit el China Daily. Segons Paul Kitney, eix estrateg de Daiwa Securities Markets a Hong Kong, citat per Reuters, "aquest és un ral·li d'alleujament, l'acord no és un alto el foc, és només una reducció de l'escalada. Els aranzels actuals estan tenint encara un impacte negatiu en l'economia xinesa, no han desaparegut". I un representant de l'empresa gegant xinesa d'energia CNOOC va declarar ahir a la nit a Reuters que preveu que els EUA incrementi els seus aranzels en els productes xinesos després dels 90 dies tot i els esforços i intencions de la Xina".

En altres llocs, el Kospi sud-coreà es dispara un 1,74%, Singapur, més d'un 2%, Tailàndia, un 1,55%, Malàisia, gairebé un 1% i les borses del Pacífic guanyen un 1,84% l’ASX200 australià i un 0,60% l’NZX50 de Nova Zelanda.

Noticias relacionadas

contador