l-iran-doit-respecter-ses-engagements-sur-le-nucleaire-repete-paris
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els mercats asiàtics han aconseguit remuntar al tancament les agudes pèrdues de la passada matinada, llastats per la nova dosi de violència en el conflicte de l'Orient Mitjà entre els EUA i l'Iran.

Les bases aèries iraquianes d'Al-Assad (oest) i Irbil (nord) que alberguen tropes nord-americanes, han estat objecte a la matinada d'aquest dimecres d'atacs amb míssils llançats per l'Iran en resposta a la mort del general iranià Qasem Soleimani, mort en un atac nord-americà a l'aeroport de la capital iraquiana, Bagdad.

L'escalada del conflicte ha provocat una ràpida reacció als parquets continentals, amb caigudes en índexs com el Nikkei, les pèrdues del qual han arribat al 2%, tot i que ha culminat la sessió amb un declivi de l'1,56%, mentre que l'índex Topix ha baixat un 1,3%. El primer ministre japonès, Shinzo Abe, cancel·larà un viatge programat aquest cap de setmana a l'Orient Mitjà, segons una emissora local, ha informat Reuters.

L'índex Kospi de Corea de Sud s'ha deixat un 0,77% després de caure anteriorment més de l'1,2%. L'ASX200 d'Austràlia ha retallat gairebé totes les seves pèrdues per tancar un 0,13% sota.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,87%. A Singapur, l'índex Straits Times ha caigut un 0,75%: les accions de Singapore Airlines han caigut un 1,11%, ja que l'aerolínia ha dit que està desviant tots els seus vols dins i fora d'Europa de l'espai aeri iranià.

Les accions a l'Índia també han caigut, ja que l'S&P Sensex ha caigut un 0,46% i el Nifty 50 ha disminuït un 0,68%.

A l'àmbit empresarial, Samsung Electronics ha anticipat aquest dimecres que el benefici operatiu del quart trimestre probablement caurà a un ritme més suau que el previst pels analistes, cosa que indica que els preus dels xips de memòria han tocat fons i alimenta l'esperança de recuperació de la indústria.

Noticias relacionadas

contador