Japan, Nikkei, Tokyo, Asia
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Jornada de relativa calma a les borses asiàtiques en una jornada en què el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA, per les sigles en anglès) ha anunciat una nova retallada de 25 punts bàsics en les taxes d'interès fins al mínim històric de l'1%. Destaquen les alces de Hong Kong després que la Policia hagi desallotjat els manifestants de l'Assemblea Nacional.

El Hang Seng avança un 1,29%, després d'una nova jornada de disturbis al país. La seu del Parlament de Hong Kong ha estat diverses hores ocupada pels opositors, que han onejat les banderes de l'antiga colònia britànica de Hong Kong i una versió en blanc i negre de la Bauhinia o bandera de Hong Kong, símbol de les protestes. A més els activistes han provocat danys materials i han pintat a les parets de la sala de plens.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen deixen alces moderades del 0,1%. El Nikkei puja un 0,11%, després d'un avanç moderat del ien, que corregeix les seves caigudes de dilluns per l'avanç del dòlar i davant el menor gana per actius refugi derivat de la treva en la guerra aranzelària entre la Xina i els EUA.

En altres llocs, la borsa d'Austràlia acaba plana, en una jornada durant la qual la decisió de tipus d'interès del banc central australià ha acaparat l'atenció. Ha estat la segona retallada del preu del diner consecutiu, després de la baixada de juny. "La decisió d'avui de reduir la taxa d'efectiu ajudarà a avançar més en la capacitat de l'economia i ajudarà a un progrés més ràpid en la reducció de la desocupació, així com aconseguirà un progrés més segur cap a la meta d'inflació", ha dit el governador del RBA, Philip Lowe, en un comunicat.

Les borses del Sud-est asiàtic tanquen amb signe mixt, mentre el Kospi de Corea del Sud es deixa un 0,3%.

Noticias relacionadas

contador