cbasia93 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els mercats asiàtics han deixat resultats mixtos aquest dimarts, amb les borses del Japó i Corea del Nord remuntant al tancament les caigudes de la sessió. El vermell s'ha imposat als parquets regionals després que el Departament de Justícia dels Estats Units anunciés que presentarà càrrecs criminals contra la xinesa Huawei, les seves subsidiàries i un alt executiu just abans que arrenquin les negociacions comercials entre els dos països.

El Departament de Justícia dels Estats Units ha acusat aquest dilluns Huawei i la seva directora financera, Meng Wanzhou, de violar les sancions nord-americanes contra l'Iran en fer negocis amb Teheran. A més, de robar secrets comercials a un dels seus socis nord-americans mentre intentava fer negocis al país. Les accions legals inclouen càrrecs criminals, just en una setmana que es preveu crucial per a les negociacions comercials entre la Xina i els EUA.

L'arrest de Meng ha provocat una crisi diplomàtica entre la Xina i el Canadà i amenaça amb truncar les negociacions comercials que tenen previst mantenir aquesta setmana a Washington representants d'alt nivell tant dels EUA com del gegant asiàtic.

Per la seva banda, el secretari de Comerç nord-americà, Wilbur Ross, ha afirmat que els càrrecs estan "completament separats" de les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina.

L'índex Nikkei del Japó (+0,8%) ha remuntat al tancament les caigudes de la sessió, de la mateixa manera que el Kospi (+0,28%) de Corea del Sud. L'índex Hang Seng de Hong Kong s’ha deixat un 0,17% i l'índex Shanghai Composite (-0,10%) també ha retallat les pèrdues al tancament, al contrari que Shenzhen que s'ha deixat un 0,71%.

L’ASX200 d'Austràlia ha cedit un 0,53%, durant el seu primer dia d'operacions després d'un festiu, mentre que Nova Zelanda s'ha deixat un 1,19%. Les accions han caigut a Taiwan (-0,82%), Singapur (-0,36%), i Indonèsia (-0,37%).

Noticias relacionadas

contador