sydney-feu-d-artifice
40.630,09
  • 555,40
  • 1,39%

Nova jornada amb signe mixt per a les accions de la regió Àsia-Pacífic, mentre que les dades oficials han mostrat un creixement de l'economia australiana durant el primer trimestre superior a l'esperat.

Al Japó, el Nikkei 225 ha guanyat un 0,39%, mentre que l'índex Topix ha pujat un 0,8%. A Corea del Sud, el Kospi ha pujat un 0,12%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cedit un 0,5%. Les accions de la Xina continental també han baixat, ja que el compost de Xangai ha caigut un 0,65% i el component de Shenzhen, un 1,074%.

A l'àmbit empresarial, les accions de la japonesa Toyota han pujat un 1,8% i les de Honda un 4,3%. Els guanys s'han produït tot i els informes que els fabricants d'automòbils han suspès temporalment la producció a Malàisia a causa del bloqueig del país, que va començar dimarts. Altres fabricants d'automòbils japonesos també han registrat guanys: Mazda ha pujat un 4,04% i Mitsubishi Motors, un 2,26%.

Les accions australianes han avançat, amb l'S&P/ASX 200 pujant un 0,91% després de conèixer que el producte interior brut d'Austràlia va créixer un 1,8% respecte al trimestre anterior en termes desestacionalitzats durant els tres primers mesos de l'any, segons dades oficials publicats dimecres. Aquesta xifra contrasta amb les expectatives d'un sondeig de Reuters d'un augment de l'1,5%.

"Amb un creixement de l'1,8% durant el trimestre de març de 2021, l'activitat econòmica australiana s'ha recuperat fins a situar-se per sobre dels nivells anteriors a la pandèmia i ha crescut un 1,1% al llarg de l'any", ha dit Michael Smedes, cap dels comptes nacionals de l'Oficina Australiana d'Estadístiques, en un comunicat de premsa.

Després de la publicació de les dades, el dòlar australià ha canviat de mans en 0,7755 dòlars, més fort que els nivells per sota dels 0,772 dòlars vistos a principis d'aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador