dl shanghai china city night asia finance markets yuan renminbi pixabay
Sharecast / Pixabay

Els índexs borsaris de la Xina continental han liderat les pèrdues aquest dimecres, en ressorgir la preocupació per l'avenç de la Covid-19, mentre que els mercats d'Àsia-Pacífic han cotitzat a la baixa. Els futurs del petroli deixen pujades després de les caigudes d'ahir, mentre que el dòlar dels EUA ha estat un altre dels guanyadors de la matinada passada, amb les principals divises asiàtiques també a la baixa.

El Shanghai Composite ha cedit un 2,07% i el Shenzhen Component ha perdut un 1,8%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 2,57%, amb els pesos pesants HSBC i CNOOC un 3,93% i un 5,87% a baix, respectivament. L'índex Hang Seng Tech ha baixat el 2,91%.

Xangai durà a terme proves massives a diversos districtes després que es detectessin casos de Covid a principis d'aquesta setmana, segons un comunicat al compte de WeChat de la ciutat. "Les noves rondes de proves de Covid a Xangai han augmentat els temors de nous bloquejos per a la Xina, que tindrien un efecte dòmino a altres mercats", assenyala una nota d'ANZ Research, recollida per CNBC.

En altres llocs, el Nikkei 225 del Japó ha caigut a prop d'un 1% i l'índex Topix ho ha fet un 1,3%. A Corea del Sud, el Kospi ha baixat un 1,13%, però el Kosdaq ha avançat un 0,51%. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha acabat un 0,34% en negatiu. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cedit el 0,78%.

Un altre dels grans guanyadors de la nit va ser el dòlar nord-americà, que va pujar imperiosament enfront de les divises desenvolupades i emergents. Un senyal dels nervis que envolten la fortalesa del dòlar nord-americà ha arribat avui de la Xina, que ha establert un tipus de canvi fix del iuan molt més feble, de 6,7346 respecte al dòlar nord-americà, en observar la caiguda d'altres divises asiàtiques durant la nit.

L'únic guanyador ha estat el ien japonès. El dòlar/ien s'ha mantingut estable durant la nit en 135,90 iens, ja que el diferencial de tipus entre els EUA i el Japó ha caigut en picat. Tot i això, immediatament ha caigut un 0,50% fins als 135,15 iens en les operacions asiàtiques. Com ja he dit anteriorment, posar-se llargs en aquest encreuament s'ha convertit en un de perillós, ja que la raó principal per la qual es produeix en primer lloc, el diferencial de tipus entre els EUA i el Japó es redueix bruscament”, indica Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador