le president chinois xi jinping prend la parole a la suite du 20e congres national du parti communiste a pekin

La Xina enviarà un representant especial del Govern a visitar Ucraïna i altres països per dur a terme una "comunicació profunda amb totes les parts sobre la solució política de la crisi", ha assegurat el president del gegant asiàtic, Xi Jinping, durant una conversa telefònica amb el seu homòleg ucraïnès, Volodimir Zelenski, recollida per l'agència estatal xinesa.

Durant la conversa, el mandatari xinès va assegurar que el diàleg i les negociacions són l'única sortida viable per a la invasió d'Ucraïna, i que ningú guanya una guerra nuclear. Tots dos líders van intercanviar les seves visions sobre el possible final del conflicte.

Xi ha subratllat que les relacions bilaterals han travessat 31 anys de desenvolupament i han aconseguit el nivell d'associació estratègica, i ha agraït la reiterada expressió d'èmfasi del president Zelenski "en el desenvolupament dels llaços i la cooperació entre la Xina i Ucraïna".

A més, ha fet una crida perquè els dos països se centrin en el futur, en què espera que es mantinguin les relacions bilaterals des d'una perspectiva a llarg termini.

Per la seva banda, Zelenski ha descrit la conversa com a "llarga i significativa", i va expressar el seu desig que condueixi a una millora en les relacions entre els dos països.

"He tingut una trucada telefònica llarga i significativa amb el president de la Xina, Xi Jinping. Crec que aquesta trucada, així com el nomenament de l'ambaixador d'Ucraïna a la Xina, donaran un poderós impuls al desenvolupament de les nostres relacions bilaterals", ha publicat al seu perfil de Twitter.

contador