xi jinping portada

El president de la Xina, Xi Jinping, va anunciar aquest dijous que el país crearà una borsa de valors a la seva capital, Pequín, per atendre les petites i mitjanes empreses (pimes).

Les dues principals borses de la Xina continental es troben al centre financer de Xangai ia la ciutat meridional de Shenzhen, a la frontera amb Hong Kong.

Durant un discurs per vídeo a la inauguració de la Fira Internacional de Comerç de Serveis de la Xina (CIFTIS), Xi va dir que la Xina seguiria donant suport al desenvolupament de les pimes impulsat per la innovació.

Això es faria "aprofundint en la reforma del Nou Tercer Consell i establint la borsa de valors de Pequín com la principal plataforma al servei de les pimes orientades a la innovació", va afegir.

Reuters va informar al març que la Xina estava estudiant la possibilitat de crear un mercat de valors per atraure les empreses que cotitzen a l'estranger i reforçar l'estatus global dels seus mercats de valors en terra ferma, citant fonts amb coneixement de l'assumpte.

Les fonts van dir llavors que la millora de l'actual borsa de valors de Pequín per a petites i mitjanes empreses, coneguda com la Nova Tercera Junta, estava entre les opcions que s'estaven discutint.

El regulador de valors de la Xina va dir que la creació d'una borsa de valors de Pequín ajudaria a aprofundir en les reformes estructurals de l'oferta financera i a millorar els sistemes del mercat de capitals.

En un comunicat emès poc després de les declaracions de Xi, la Comissió Reguladora de Valors de la Xina (CSRC) va dir que la seva direcció estava "entusiasmada" amb la perspectiva, estudiaria a fons la proposta del president i la posaria en pràctica amb determinació. "Les petites i mitjanes empreses poden fer grans coses", va afegir la CSRC.

Noticias relacionadas

contador