ep car manufacturing underway at luqiao manufacturing plant in china
VOLVO CARS

Les dades de la inflació xinesa del maig es van ajustar en gran mesura a les expectatives. Destaca l'augment dels preus de producció, que va pujar al ritme més lent durant els darrers 14 mesos.

La inflació dels productors xinesos al maig va pujar en línia amb les expectatives, segons han mostrat divendres les dades oficials. L'índex de preus al productor xinès del maig va augmentar un 6,4% respecte a l'any anterior, segons les dades de l'Oficina d'Estadística del país. Aquesta xifra ha coincidit amb les expectatives d'una enquesta de Reuters. Després d'una pujada del 8,0% a l'abril i en línia amb les previsions d'un sondeig de Reuters, ha estat la lectura més feble des del març del 2021.

Per part seva, la inflació dels consumidors xinesos al maig també va experimentar un augment que es va acostar a les expectatives. L'índex de preus al consum va pujar un 2,1% respecte a l'any anterior, just per sota de la previsió d'un sondeig de Reuters d'un augment del 2,2%.

El refredament de la inflació, que contrasta fortament amb les xifres més altes de les darreres dècades observades en altres grans economies, reflecteix la caiguda de la demanda a causa dels estrictes controls per la COVID-19 a la Xina, que han refredat l'activitat de les fàbriques i el comerç minorista durant els darrers mesos.

Noticias relacionadas

contador