dl shenzhen china city skyline view pb
Sharecast / Charlottees via Pixabay

Avanços per a la majoria d'índexs asiàtics aquest dilluns, mentre l'atenció dels inversors es reparteix entre la publicació del PMI de Caxin del sector serveis i la consideració dels Estats Units d'aixecar els aranzels a la Xina. Les declaracions del governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, sobre que el banc central mantindrà el timó també han estat notícia.

Les accions xineses han liderat els guanys entre els principals mercats de la regió, amb el Shanghai Composite pujant un 1,05%, mentre que el Shenzhen Component ha pujat un 2,521%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 1,09%.

L'índex Caixin de gestors de compres de serveis de la Xina, publicat dilluns, es va situar en 41,4, millor que la lectura del 36,2 d'abril, però encara en territori de contracció.

La publicació es produeix després que la setmana passada el PMI no manufacturer oficial se situés en 47,8 per al maig, una millora respecte a la lectura d'abril de 41,9, però encara per sota de la marca de 50 que separa l'expansió de la contracció.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,7% i les accions de Fast Retailing s'han disparat un 2,87%. L'índex Topix ha pujat un 0,35%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 0,33%.

Noticias relacionadas

contador