dl shanghai china city night asia finance markets yuan renminbi pixabay
Sharecast / Pixabay

Aquest dijous les accions d'Àsia-Pacífic han deixat caigudes majoritàries, mentre els inversors digereixen els resultats d'una enquesta privada sobre l'activitat de les fàbriques de la Xina.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut breument més d'un 2% i finalment ha baixat un 1,67%, mentre que el dòlar australià s'ha afeblit fins a 0,6803 dòlars.

El Nikkei 225 del Japó ha caigut un 1,75% i l'índex Topix, un 1,39%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1,52% i el Hang Seng Tech, un 1,15%.

El Kospi de Corea del Sud ha cedit un 1,83% i el Kosdaq ha perdut un 1,49%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha pujat un 0,24% després d'obrir a la baixa, mentre que el Shenzhen Component també ha pujat un 0,171%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha baixat un 1,63%.

L'índex Caixin/Markit de gestors de compres del sector manufacturer de la Xina corresponent a l'agost, publicat dijous, ha mostrat que el sector va entrar en contracció aquest mes.

Això es produeix després que les dades oficials del PMI manufacturer publicades dimecres mostressin que l'activitat de les fàbriques es va contreure enmig d'un recent augment de les infeccions per Covid, i que el país s'enfronta a les pitjors onades de calor a dècades.

Noticias relacionadas

contador