cbasia1 short11
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els principals mercats asiàtics han començat amb molt bon peu la setmana i el mes d'abril. Es tenyeixen amb ganes de verd, animats per les dades publicades durant el cap de setmana a la Xina que van mostrar que l'activitat econòmica del gegant asiàtic es va recuperar inesperadament el març.

Les accions de la Xina continental són les que han deixat els avenços més notables. El compost de Xangai ha pujat un 2,54%, mentre que el de Shenzhen ha augmentat un 3,59%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 1,62%.

Aquestes alces segueixen a les de divendres, quan les bones notícies que arribaven a la matinada de les converses comercials entre la Xina i els EUA, ja van donar ales als parquets asiàtics. A més, les dades del cap de setmana de la segona potència mundial han seguit alimentant les compres. Tant l'índex privat de Gerents de Compres de Manufactura Caixin / Markit com l'Índex de Gerents de Compres (PMI) oficial es van expandir inesperadament el març i van agafar per sorpresa els analistes. L'activitat industrial ha augmentat per primer cop en quatre mesos.

El Nikkei 225 del Japó ha tancat amb una alça de l’1,55%, mentre que l'índex Topix també ha guanyat un 1,64%. Les pujades s'han produït tot i que l'enquesta Tankan, publicada aquest dilluns, ha mostrat un empitjorament de les condicions de la confiança empresarial. També al Japó, les autoritats han informat aquest dilluns que la nova era imperial, que començarà el proper 1 de maig després de l'abdicació de l'emperador Akihito en favor del príncep hereu Naruhito, es dirà Reiwa.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà afegeix un 1,29%, mentre que en el Pacífic, l’ASX200 d'Austràlia avança d'un 0,59%, mentre que Nova Zelanda abandona les pujades de les últimes jornades i acaba gairebé pla. Al Sud-est asiàtic, Singapur afegeix un 1%, mentre que la resta de borses d'aquesta regió acaben planes.

Noticias relacionadas

contador