warren-buffett-toma-helado-antes-junta-accionistas-berkshire-hathaway
REUTERS/Rick Wilking

El president i conseller delegat de Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ha anunciat aquest dilluns, que acaba de celebrar els 90 anys, que la seva companyia ha adquirit una mica més del 5% de participació a cadascuna de les cinc principals empreses comercials japoneses.

Les empreses són Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co. i Sumitomo. Berkshire ha anunciat que ha adquirit les participacions en un període aproximat de 12 mesos a través de compres regulars a la Borsa de Tòquio. Basant-se en els preus de tancament del divendres, una participació del 5% en cadascuna estaria valorada en uns 6.250 milions de dòlars.

Les empreses comercials japoneses -conegudes com 'sogo shosha'- són conglomerats que importen tota mena de productes, des d'energia i metalls fins a aliments i tèxtils, al Japó, un país amb escassos recursos naturals. També presten serveis als fabricants. Les empreses comercials han ajudat a fer créixer l'economia japonesa i han contribuït a la globalització dels negocis en aquest país. No obstant això, a mesura que han anat ampliant la seva presència a l'estranger, també s'han fet més vulnerables als problemes mundials, com la crisi financera de fa una dècada.

Buffett no s'ha plantejat aquest moviment com una jugada ràpida. Berkshire diu que té la intenció de mantenir les inversions a llarg termini, i que pot augmentar la seva participació en qualsevol de les empreses fins a un màxim d'un 9,9%, depenent del preu. Berkshire també s'ha compromès a no fer cap compra més enllà del 9,9% de participació en qualsevol de les empreses, tret que sigui aprovat pels consells d'administració de les mateixes empreses comercials.

Noticias relacionadas

contador