shinzo abe tiroteo
NHK - Twitter

El Nikkei japonès ha retallat les alces inicials i ha acabat el dia pràcticament pla, i el ien ha pujat, en conèixer-se que l'exprimer ministre japonès, Shinzo Abe, ha resultat greument ferit per un atacant que l'ha disparat amb una escopeta. L'home ha estat arrestat i l'estat d'Abe és de parada cardiorespiratòria, segons fonts oficials.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El Nikkei 225 deixa un avanç del 0,1% i l'índex Topix del 0,27%. Els dos índexs acumulaven guanys de més d'un 1% al començament de la sessió, però han caigut després de les notícies que Abe havia rebut un xut durant la campanya. El ien ha cotitzat per última vegada als 135,60 per dòlar. A primera hora del dia, se situava als 135,9 per dòlar.

Diumenge se celebren les eleccions a la Cambra Alta del Parlament japonès. Abe, de 67 anys, que va abandonar el càrrec el 2020, estava fent campanya per altres membres del governant Partit Liberal Democràtic (PLD) conservador, i participava en un míting a la ciutat de Nara. L'exlíder nipó no n'és candidat, tot i això segueix sent un pes pesant en el PLD, segons Reuters.

A la resta de la regió, l'S&P/ASX 200 australià avança un 0,45%.

El Kospi de Corea del Sud suma un 0,70%, mentre que el Kosdaq puja un 0,83%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong cotitza pla. Els mercats de la Xina continental pugen. El Shanghai Composite cau un 0,25%, mentre que el Shenzhen Component avança un 0,13%.

Noticias relacionadas

contador